Merenneitokurssit

PADI kurssin käyminen on helpoin ja turvallisin tapa aloittaa pyrstösukellus tai hankkia lisää tietoja ja taitoja.

PADI eli Professional Association of Diving Instructors on maailman suurin sukellusluokituksia myöntävä ja koulutusstandardeja laativa organisaatio. Se toimii 186:ssa maassa ja luokittaa yli miljoona sukeltajaa vuodessa. PADI-kursseilla opit pyrstösukeltamiseen tarvittavat tiedot ja turvalliset käytännöt. Lisäksi tietysti hiotaan sukellustekniikkaa ja erilaisia vesitaitoja. 

Kurssin oppimistavoitteet saavuttaneet saavat itselleen kansainvälisesti tunnustetun digitaalisen luokituskortin, jolla voi todistaa omaavansa riittävän koulutuksen lajin harrastamiseen. Esimerkiksi uimahallissa luokituskorttia saatetaan kysyä, jollei uimavalvoja muutoin voi varmistua, että sukeltajat osaavat toimia hengenpidätyslajien turvallisuussääntöjen mukaan.

Mer-diversin kautta voit suorittaa seuraavat kurssit. Huomioithan, että kurssille osallistuminen edellyttää terveysselvityslomakkeen täyttämistä ja tarvittaessa lääkärintarkastusta sukelluskelpoisuuden varmistamiseksi. Voit perehtyä tarvittaviin lomakkeisiin ja tietosuojaselosteeseen lomakkeet-osiosta.

Mer-diversin oppilaat on vakuutettu kurssisukellusten ajaksi.

 

Kurssilla tarvittavat välineet:
  • Maski ja snorkkeli
  • Stereoräpylät eli tavalliset (vapaasukellus)räpylät
  • Monoräpylä eli merenneitoräpylä ja halutessasi merenneitoasu
  • Jos käytät märkäpukua tai neopreenipyrstöä, ota mukaan painovyö ja painoja 

Tarvittaessa voit vuokrata merenneitopyrstön ja monoräpylän Mer-diversilta. Valikoimassamme on Finfolkin upeat scubaknit discovery-pyrstöt ja Mermaid Linden monoräpylät sulavaan sukelteluun. Mer-diversilla on myös rajallinen määrä perusräpylöitä ja painoja, joita voi lainata.

PADI merenneito merenneitosukellus
PADI Basic Mermaid™

PADI Mermaid -koulutuskokonaisuus lähtee liikkeelle Basic-kurssista. Kyseessä on tehokas paketti teoriaa ja vesitaitoja ja kurssilla käydään läpi kaikki olennainen harrastuksen aloittamiseen. Se luo myös hyvän perustan haastavampien taitojen oppimiselle jatkokursseilla. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta sukeltamisesta tai monoräpylällä uimisesta, joten kaikki pyrstösukelluksesta kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan! Ennakkovaatimuksena on kyky uida pinnalla 25 metriä ja kellua 3 minuuttia ilman apuvälineitä. Alaikäraja 6 vuotta. Kurssiin kuuluu teoriaopetus ja yksi allaskerta. 

PADI Mermaid™

Tämä kurssi jatkaa siitä, mihin Basic-kurssilla jäätiin ja sopii loistavasti pyrstösukelluksesta toden teolla kiinnostuneille!  Harjoittelemme erilaisia temppuja ja hiomme sukellustekniikkaa. Lisäksi hyödynnämme vapaasukellusharjoitteita pitemmän hengenpidätyksen ja näin ollen pohja-ajan saavuttamiseksi turvallisesti.  Pystyt uimaan ilman apuvälineitä 50 metriä ja kellumaan 5 minuuttia.  Alaikäraja 10 vuotta. Kurssiin kuuluu englanninkielinen itseopiskelumateriaali verkossa, teoriaopetus ja kaksi allaskertaa.

PADI Advanced Mermaid™

Jatkokurssi PADI Mermaid -kurssin käyneille. Tällä kurssilla sukellamme luonnonvesiin sekä harjoittelemme toimimista hätätilanteissa. Monien sukeltajien mielestä erityisesti pelastustaitojen harjoittelu tuntuu palkitsevalta ja juuri sinun valmiutesi auttaa voi pelastaa jonkun toisen hengen. Katso alta video, jossa PADI merenneito-oppilaat auttoivat laitesukeltajaa hädässä.

Ennakkovaatimuksena on kyky uida 100 metriä ilman apuvälineitä ja 10 minuutin kellunta. Alaikäraja 12 vuotta. Kurssiin kuuluu englanninkielinen itseopiskelumateriaali verkossa, teoriaopetus ja kaksi sukelluskertaa.