Merenneitosukellus eli pyrstösukellus

Merenneitosukellus on yhdistelmä vapaasukellusta ja itseilmaisua, ja jokainen voi tehdä siitä oman näköisensä harrastuksen. Koska yksin ei pidä sukeltaa, bonuksena merenneitoilussa on uusien ystävien saaminen. Lajiin liittyy myös muuta mukavaa toimintaa, kuten vaikka oman merenväki-persoonan eli mersoonan suunnittelu asukokonaisuuksineen. Merenneitosukellus sopii nimestään huolimatta niin miehille kuin naisille ja monessa kielessä merenneito-termi kääntyykin ihmis-kalaksi eikä viittaa sukupuoleen. Suomessa lajista käytetään myös nimeä pyrstösukellus.

Pyrstösukellusta voi harrastaa sekä uima-altaassa että luonnon vesissä.  Merenväkeä voi bongata myös erilaisissa tapahtumissa ja akvaarioissa Suomessa ja ulkomailla.

Painottomana vedessä liikkuminen tuntuu ihanalta ja pyrstösukellukseen on helppo jäädä koukkuun! Perusteiden ymmärtäminen ihmisen fysiologiasta, vedessä olemiseen liittyvästä fysiikasta ja turvallisista toimintatavoista on välttämätöntä, jotta lajista pääsee nauttimaan täysillä. 

PADI mermaid instructor Anna Tomppo