PADI mermaid instructor Anna Tomppo

Heippa, merenneidot ja -miehet!

Minä olen Anna Tomppo.  Olen sertifioitu PADI Mermaid -pyrstösukelluskouluttaja ja EFR ensiapukouluttaja. Lisäksi olen valokuvaaja, laite- ja vapaasukeltaja sekä suu- ja leukakirurgian erikoishammaslääkäri.

Aloitin vedenalaisen luontokuvauksen 2013 ja henkilökuvauksen 2016. Nykyisin ikuistan merenneitoja ja muuta vedessä viihtyvää väkeä pääsääntöisesti pinnan alla. Kuviani on julkaistu mm. Sukeltaja-, Over- ja Spellbound-lehdissä.

Ennen sukellusharrastuksen aloittamista en osannut sukeltaa metriäkään ja veden joutuminen nenään oli katastrofi. Viimeiset 10 vuotta sukellus eri muodoissaan on kuitenkin ollut minulle rakkain liikunta- ja rentoutumismuoto. Erityisesti merenneito- eli pyrstösukellus on opettanut, miten veden alla voi olla itsevarma ja sulava.

Turvallisuusnäkökulmat sekä ihmisten auttaminen ovat minulle tärkeitä asioita. Näiden asioiden äärellä olen työssäni kirurgina niin kuin sukelluskouluttajanakin. Olen myös mukana Suomen sukeltajaliiton työryhmässä laatimassa järjestämis- ja turvaohjetta pyrstösukellukseen.

Mer-diversin missio on tuoda ripaus fantasiaa arkeen ja edistää turvallista merenneitosukelluksen kulttuuria.

Nähdään pinnan alla!

Anna